Küldetésünk
Történetünk
Iskolánkról
Tanáraink
Tanulóink
Hagyományaink
Aktualitások
TÁMOP3.1.7
TÁMOP3.4.2
NTP-EFP 14
Bázisintézmény
Dokumentumok
OKÉ
HEFOP 3.1.3

Alapítvány

Archívum

Különös közzt. lista

Látogatóink száma:web analytics software
web analytics software

II. Rákóczi Ferenc Tagiskola

Kaposvár, Kanizsai u. 67.   82-512-960

e-mail: info@rafeisk.hu

HEFOP logó

Kezdőoldal

 

Foci osztályaink

 

Kerezsi Endre-díj

A Magyar Sport Napján Körmendiné Hajdú Gyöngyi a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítéséért, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenységének elismeréséért Kerezsi Endre-díjat vehetett át.

Szakmák éjszakája

2018. 04. 13.

A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában ismerkedtek meg tanulóink a pék, a pék-cukrász, az édesipari termékgyártó

az élelmiszeripari analitikus technikus és környezetvédelmi technikus szakmákkal.

 

      

Múzeumos Pályázat

A Rippl-Rónai Múzeum kompetenciafejlesztő programjai a Kaposvári Járás Oktatási Intézményeiben című, EFOP 3.3.2-16-2016-00167 projekt kapcsán Iskolánk is lehetőséget kapott a részvételben.

A projekt megnyitója kapcsán a tanulóink egy rövid zenés, bábos műsorral vettek részt a sajtótájékoztatón. A program célja, hogy a projekt keretein belül lehetőséget biztosítson a résztvevő gyermekek számára, hogy különböző, az oktatásban számukra ismeretlen megközelítésekkel és lehetőségekkel találkozzanak. Ennek hatására a kulturális ismereteik bővülése mellett pozitívan változik a tanuláshoz való hozzáállásuk.

Így iskolánk az elkövetkező években műhelyfoglalkozásokon, táborokban, kulturális órákon, versenyeken vesz majd részt.

Kedves Szülők!

Az eddigi támogatásukat megköszönve, kérjük Önöket, hogy ajánlják fel az SZJA 1%-át az iskolánkban tanuló gyermekek érdekében létrehozott

"ISKOLÁNK SPORTJÁÉRT" Alapítvány javára.

Adószámunk: 18760486-1-14

 

„Ha egy jó könyvet először olvasok, az éppen olyan, mintha új barátot szereznék, s ha egy könyvet, amelyet ismerek,

újra elolvasok, mintha régi baráttal újra találkoznám.”

(Oliver Goldsmith)

 

 

 

Meghívó

A II. Rákóczi Ferenc Tagiskola szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat az 5. Bázisintézményi programjára.

Témája:  A „Könyvmolyok” nyomában (Avagy olvasni éjjel nappal- 24 óra az olvasás jegyében)

              Tanulási készségeket és képességeket fejlesztő program 5-8. évfolyamon.

Bemutató foglalkozás, szakmai konzultáció, adaptációs lehetőségek.

Időpontja: 2018. április 18. (szerda) 14,30 – 16 óra

Foglalkozást tartja: Vörös Ildikó programvezető

Jelentkezési határidő: 2018. április 16.

Jelentkezés: Andrássy Tiborné

info@rafeisk.hu

06 82/512-960

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

A kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatónőjét, Kulcsárné G. Ibolyát választották

„Az év együttnevelő pedagógusának”.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az EGYMI Országos Egyesülete az idei évtől a fenti kategóriában minden évben díjjal ismeri el azoknak a többségi intézményben (óvoda, általános iskola, középiskola) dolgozó pedagógusnak a munkáját, akik integráltan nevelnek-oktatnak sajátos nevelési igényű gyermekeket.

Évente országosan három fő részesül az elismerésben. Somogyból mindössze egy pedagógust, II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatónőjét, Kulcsárné G. Ibolyát jelölték Kaposvárról, aki most meg is kapta a díjat.

 A pedagógus így kommentálta szerkesztőségünknek az elismerést:

“Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni.” (Albert Schweitzer)

Nagy szeretettel köszönöm meg a családomnak, a kollégáimnak, a Módszertani Központ főigazgató asszonyának és összes munkatársának, jelenlegi és volt tanítványaimnak, a szülőknek és minden kedves ismerősömnek, hogy szavaztak rám.

Köszönöm, hogy üzenetükkel is kifejezték támogatásukat, amely megerősített abban, hogy csak elhivatottan, másokkal összefogva érdemes dolgozni és élni. Amikor egy vezetőt kitüntetnek, akkor nemcsak az övé a dicsőség, hanem az egész közösségé, akikkel együtt dolgozik.

Büszke vagyok a munkatársaimra, az én sikerem az övék is és az ő sikerük az enyém is. Köszönöm a kollégáimnak, a partner intézményeknek az együtt végzett munka örömét, s a támogató segítséget az integráló oktatás-nevelés terén a mindig magasra kitűzött célok elérésében.

 

 

                               Megnyílt a Deseda-Kalanderdő    

2015. május 8., Péntek

Természetközeli élmények a Deseda környékén

A SEFAG Zrt. Európai Uniós pályázati forrás segítségével, közel 130 millió Ft-ból alakította ki a Gombás-Desedai Parkerdő és Arborétum területén legújabb turisztikai attrakcióját. A Kalanderdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt felüdülést, ismeretszerzési lehetőséget, kikapcsolódást kínál Magyarország leghosszabb mesterséges tavának a Deseda tónak két partján.

Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy „a SEFAG Zrt. mindig kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az eredményes gazdálkodás és a munkahelyek megőrzése mellett értéket adjon vissza szűkebb környezetének, Somogynak, Kaposvárnak.

Cégünk az elmúlt időszakban 2,254 milliárd Ft értékű pályázatot nyert, melyből 1,572 milliárd Ft volt a támogatás összege.

Ezeknek a pályázatoknak a legjelentősebb része közjóléti objektumok létrehozására, megújítására fordítódott. A megyében két arborétumot, erdei iskolát, erdei vasutat, 9 parkerdőt, 4 ökoturisztikai központot működtetünk, és a közeljövőben avatjuk a Zselici Csillagparkot.

Kaposvár város vezetése jelentős beruházásokat hajtott végre a Deseda tó turizmusának fellendítése érdekében. Mi erre szeretnénk ráerősíteni ezzel a 129 millió Ft-os beruházásunkkal.

Beruházásunk tervezésekor szempont volt hogy a különböző fogyatékkal élők számára is adjunk lehetőséget, így készült el például a „guruló tanösvény” és került minden táblára Braille-írással is tájékoztatás.”

Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy „az erdő ami összeköti Kaposvár több ezer éves történelmét, a Desedai Arborétum kultúrtörténeti emlékével, és a Gombás-Desedai Parkerdő Természeti örökségével. Mindezzel megismerkedhet az ide látogató. Ezeket gyermekeinkkel is meg kell ismertetnünk, ezért öröm, hogy ennek a fejlesztésnek is a gyermekek állnak a középpontjában. A vidék fejlesztése, az emberek vidéken tartása nagyon fontos állami feladat. Az állami erdőgazdaságok által kezelt erdők nyitottak a természetszeretők számára. A huszonkét állami erdőgazdaság, köztük a somogyi – a munkájuk gyümölcsét forgatják vissza, létesítenek turistákat kiszolgáló objektumokat. A tavalyi évben az erdőgazdaságok 44 közjóléti-turisztikai célú beruházást hajtottak végre, idén ez a szám meg fogja haladni a százat. 2010 óta 50 kilátó került felújításra, megépítésre, 34 erdei iskolát működtetnek, melyek egyidejűleg több mint 1300 gyereknek tudnak szálláshelyet biztosítani. Tizenegy kisvasutat több mint 163 km pályával és évesen mintegy 750 ezer utassal működtetnek. Ezeknek a fenntartása mind az erdő hasznaiból, az erdészek munkája által lehetséges.

Kiemelte, hogy befejeződött a Kéktúra útvonal felújítása, mely mentén számos szálláshely szolgáltatás és attrakció várja a látogatókat országszerte.

Zárás képen megfogalmazta, hogy érdekünk és feladatunk a természeti, kulturális értékeink megóvása.”

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő arra világított rá, hogy „az emberiséggel egyidős dilemma az ember és a természet viszonya. Érezhető a különbség az urbanizált város és a vidék közt. Városban meg kell dolgoznunk azért, hogy a természettel való kapcsolatunk meglegyen. Jelen esetben Kaposvár és a SEFAG mindent megtesz azért, hogy ez a kapcsolat korrekt, normális legyen, mert az itt élők tudják – az ország egyik legromantikusabb tavának tulajdonosaként -, hogy a természet jól el van nélkülünk, mi viszont nem tudunk ellenni a természet nélkül. A természet és ember konfliktusában, ha a természet nyer akkor nyerünk, akkor tudunk mi emberek kiegyensúlyozottan élni.”

Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármester kiemelte, hogy „a SEFAG fontosnak érezte azt hogy a kaposváriak jól érezzék magukat ezen a környéken. Kaposvár fejlesztései során az élelmiszeripar, gépipar és a turizmus az amire a kaposváriak letették voksukat. Ez a beruházás szervesen illeszkedik a sorba, az elképzeléseinket segíti. Felhívta a figyelmet az iskolásokra, és arra, hogy a megnyitó rövid ideje már alkalmas volt arra, hogy tanítson valamit.”

 

KI TUD TÖBBET AZ EURÓPAI UNIÓRÓL?

 

2015.02.12-én 14 órától iskolánk 5-6-7-8. osztályos tanulói egy vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat. 

Eszem – iszom, nyelvi kavalkád, nevezetességek felismerése, zászlóismeret és kvíz feladatok megoldása után  vehették át ajándékaikat tanulóink Kulcsárné G. Ibolya igazgatóasszonytól és  Révész Leheltől  az europe direct  Somogy megyei projektmenedzserétől.

 

 

Zenei Világnap

Október 1-jén a Tüskevári Klubkönyvtár épülete előtt köszöntötte iskolánk énekkara a zene világnapját. A rendezvényen  részt vett a Nyugdíjas Klub énekkara is, így a közös éneklés emlékezetes pillanatokat szerzett fiatalnak és idősebbnek egyaránt.

Magyar Diáksport napja

2014. október 2.

Óvodások és iskolások próbálhatták ki, hogy milyen kerekesszékben kosarazni, látássérültként falat mászni, vagy fogyatékkal élőként

sportolni a Magyar Diáksport Napján a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban pénteken.

A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek könnyebben megértsék és elfogadják a sérült társaikat. 

Környezetismeret óra a múzeumban

2014. szeptember 29.

 Laki Piroska, a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola tanára az egyik, aki pályázott– 5-8. osztályosok részére -  a Rippl-Rónai Múzeum somogyi pedagógusok számára kiírt, a közgyűjteményben megvalósítandó tanórák kidolgozására. A kiállítások tereit, a raktárak anyagait jól hasznosító pályázatának első foglalkozása szeptember 29-én került megtartásra a múzeum Természeti örökségünk című kiállításában. - Meglátod milyen klassz lesz! – mondja Piroska, de már suhan is el, mert a harminc gyerek beirányítása a kiállításba elvonja a figyelmét. – Tudod – suttogja később, amikor egy kis szünete adódik, lévén, hogy kolléganője , a másik pályázó Szalma Tiborné- 1-4. osztályosok részére - magyaráz épp a gyerekeknek – arra is kell figyelnünk, hogy sok tanulónk most jár először a múzeumban, hiába 10 – 11 évesek már. Sőt, nagy az esélye, hogy talán életében is utoljára lát egy kiállítást….sok a hátrányos helyzetű gyermek az iskolánkban. Számukra a tantermen kívüli, múzeumi létet is el kell sajátítani, nem csoda hát, ha most először nem is tudjuk befejezni a mára tervezetteket. Nem véletlen, hogy bevezető óra a neve ezeknek az első, új tantárggyal, vagy itt éppen új ismeretátadási tereppel megismertető foglalkozásoknak. Később még próbálunk pár szót váltani a preparátumok között.- Én személy szerint nagyon örülök a múzeum kezdeményezésének, amellyel újabb területen nyit az iskolák felé – mondja, miközben már az gyermekei által elhagyott pulóvereket szedi össze a hűvössé váló őszi múzeumban – Tudod, hogy én sokat járok hozzátok, nekem nem volt újdonság az, hogy közgyűjteménnyel dolgozzam együtt. Számomra öröm az, hogy a nehéz helyzetben levő családjaink gyerekeivel ingyenesen juthatok be a kiállításaitokba, és új közegekben most már én, a pedagógus is megpróbálhatok oktatni, ismeretet átadni…ahogy eddig csak ti, a múzeumpedagógusok tehettétek. Én csak kapacitálni szeretném tanító és tanártársaimat: használják ki ezt a lehetőséget, amit ti, a múzeum kínáltok számunkra. Jut eszembe….azt hallottam, hogy vannak bagolyköpeteitek…szóval az majd kellene a madarak életét feldolgozó óráinkhoz….

 

Szécsi Zoltán a Rákóczi iskolában

 

Iskolánkban minden tanévben megrendezzük a témahetet.  Ilyen alkalommal ugyanaz az egy téma áll a középpontban minden tantárgyból. Felborul az iskola hagyományos rendje, más keretek között folyik az oktatás. Idén híres magyarokkal foglalkoztunk. Ebből az alkalomból hívtuk meg a gyerekekhez Szécsi Zoltánt, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, aki 2014. április 10-én találkozott a tanulókkal. Élménybeszámolót tartott a legizgalmasabb mérkőzésekről, a sportág szépségéről. Beszélt a tanulóknak arról is, miért választotta ezt a sportot, hogy sikerül újabb és újabb motivációt találni a folyamatos jó teljesítmény eléréséhez. Megnyerő személyisége megragadta a gyerekeket, nagy figyelemmel hallgatták.  A találkozó során megnézhették a tanulók az athéni olimpiai döntő utolsó, legizgalmasabb perceit is.  A gyerekeknek óriási élmény volt személyesen találkozni egy ilyen nagy sportolóval, akiről kiderült, hogy végtelenül egyszerű, kedves, és nagyon szórakoztatóan tud mesélni. A beszélgetés után a gyerekek megrohamozták, aláírásokat kértek tőle, „Szecska” pedig állta a tanulók rohamát, mindenkinek dedikált, az iskola labdáját is aláírta. Jó alkalom volt ez a találkozó arra, hogy tanulóink - megismerve személyesen egy ilyen eredményes sportolót-, követendő példaképet is választhassanak maguknak.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

A 2014/15-ös tanévben az 1., 2., 5.és 6.  osztályt kezdő gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan oktatáson vesznek részt az iskolában.

Önöknek nyilatkozni kell, hogy az iskola által szervezett erkölcstan órákra vagy az egyházak által szervezett hit- és erkölcstan órára kívánják járatni gyermeküket. Nyilatkozni nem kötelező, azonban, ha nem nyilatkoznak, az azt jelenti, hogy gyermekük automatikusan az iskola által szervezett erkölcstan órára fog járni.

2014. március 10-én hétfőn 17 órakor a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában lehetőséget biztosítunk az egyházak képviselőivel való találkozásra.

Amennyiben Önök ezt jónak látják, a tagintézményben hallgassák meg az odaérkező egyházak képviselőinek tájékoztatóját.

Együttműködésüket tisztelettel köszönjük.

 

 

Rendhagyó tanóra a kaposvári fűtőműben

A kaposvári Rákóczi iskola harmadik osztályos tanulóinak, köztük két energiamanónak tartottak kedden rendhagyó energiatakarékossági tanórát a Kanizsai utcai fűtőműben.

 Ez volt az első osztály, amelyik Szita Károly polgármesterrel együtt részt vett a kaposvári távfűtési üzem nyílt napján. Amelyet Vida Zotmund, az üzem vezetője szerint annak kapcsán tartottak, hogy március 6. a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap. Ehhez csatlakozott a távhőszolgáltató cég is, s további nyílt napokon várják majd a kaposvári iskolásokat, hogy bemutatkozhassanak. 

– Cégünk is fontosnak tartja a fenntartható fejlődést, a környezetbarát működést és az energiatakarékossági szempontokat – mondta a tájékoztatón Vida Zotmund. – Ezért is csatlakoztunk e nemes naphoz. Célunk továbbá, hogy rajtatok keresztül közelebb kerülhessünk fogyasztóinkhoz, szeretnénk nektek bemutatni, milyen munka folyik az üzemben.

Ahonnan, s a többi hőközpontból összesen 6816 távfűtött lakásba juttatják el a 18,5 kilométeres távvezetéken a fűtéshez szükséges, illetve a használati meleg vizet. Az egyik látogató Lövey Anna volt, aki osztályukban Otepka Levente Kristóffal együtt energiamanóként is tevékenykedik. A dolguk pedig – ahogy a polgármesternek elmondták –, hogy lekapcsolják a villanyt, elzárják a csapot, ha esetleg folyik, mert valaki elfelejtette elzárni, s még a szemetet is összeszedik, rendben tartják a környezetüket, az osztálytermet. Tehát mindarra odafigyelnek az iskolában, amivel Lövey Anna szerint otthon is igyekeznek takarékoskodni, s védeni környezetüket.

A távfűtési üzemet üzemeltető vagyonkezelő rajzpályázatot is hirdetett 6-11 éves gyerekeknek. Az Otthon melege - távfűtés című pályázatra március 5-én 9 óráig várják a pályamunkákat, amelyek közül a legjobbakat a március 6-án, a Kodály iskolában kezdődő kiállításon be is mutatják majd.

 

EGYÜTT SZAVAL A NEMZET

Az idén 25. alkalommal ünnepeltük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápolva és továbbadva kultúránk tárgyi és szellemi értékeit.

A 2014. évi Magyar Kultúra Napján, január 22-én a világ valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével indul útjára a magyar Himnusszal az Együtt Szaval a Nemzet program.

Iskolánk szavalata

 

Karácsonyi ajándékozás

 

A Csiky Gergely Színház társulatának tagjai idén már harmadik alkalommal rendeznek gyűjtést az ünnepek közeledtével „házon belül”, hogy aztán megörvendeztethessenek ajándékaikkal másokat. Tavalyelőtt a Borostyánvirág Anyaotthon lakóit, tavaly somogy megyei nagycsaládosokat leptünk meg karácsony ajándékokkal. Idén a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola kis diákjainak gyűjtöttünk játékokat, könyveket, ruhákat, élelmiszert.

A mai napon adta át az ajándékcsomagokat a színház küldöttsége – Rátóti Zoltán igazgató, Nyári Szilvia színművésznő és Hornung Gábor, a szervezés vezetője – a gyerekeknek, akik nagyon örültek a csomagoknak, és műsorral ajándékozták meg a színháziakat.   

 

                               Mondj nemet a szemétre!                   

Napjainkra világméretű gondot okoz a hulladéktárolás – sajnos nem kivétel ez alól hazánk sem.

A Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület – együttműködve a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt.  munkatársaival – Kaposvár környékén, a Zselici Tájvédelmi Körzet 46,47 hektár erdejében szervez hulladékmentesítést a „Mondj „NEM”-et a szemétre! – Hulladékfelszámolási és kommunikációs program a Zselici Tájvédelmi Körzetben” című projekt keretében (projektazonosító: K-36-10-0004N).

Az e helyszíneken 2012 tavasza és 2013 ősze között összegyűjtendő hulladék mennyisége az előzetes számítások szerint 255 köbméter. A későbbiekben kihelyezendő szemléletformáló- és figyelmeztető táblákkal – melyen a program emblémája is feltüntetésre kerül – az erdő tisztaságának megőrzésére is felhívják a figyelmet.

A program keretén belül a szervezők pályázatot írtak ki általános iskolás diákok részére tetszőleges rajztechnikával készített, tetszőleges formájú és stílusú – humoros, udvarias, elrettentő –, A4-es méretű rajz lehet. A felhívásra öt kaposvári iskola és a Környezetbarátság szakkör tanulói – mintegy százan – küldtek be pályamunkákat. Az első helyezett rajz lesz a program logója, melyből már kitűzőket is készítettek.

A pályázat zárásaként Kardosfán, a Haracsi-házban fogadták a pályázaton részt vett tanulókat. Itt Freller Mónika vetítettképes előadáson ismertette a Zselic természeti értékeit, majd Svéda Gergely interaktív módon mutatta be a környezetszennyezés következményeit.
A beérkezett rajzokat kiállításon mutatták be, majd eredményhirdetés következett. Az alsó tagozatosok „dobogósai”:
1. Ságvári Irén (II. Rákóczi Ferenc Iskola)
2. Farkas Barnabás (Benedek Elek Tagiskola)
3. Mihály Henrietta (Benedek Elek Tagiskola)
    Bogdán Ferenc (II. Rákóczi Ferenc Iskola)

Felső tagozatosok:
1. Somogyi Zorka (Toldi Lakótelepi Tagiskola)
2. Máté Anna (Kisfaludy Iskola)
3. Szirovicza Letícia (Gárdonyi Géza Tagiskola)
   Bognár Nóra (Toldi Lakótelepi Tagiskola)
   Csenterics Dominik (Toldi Lakótelepi Tagiskola)

Az első helyezettek fényképezőgépet kaptak, a további helyezettek, valamint tizennégy különdíjas, értékes könyveket és társasjátékokat vihettek haza.

 

Erzsébet tábor

Iskolánk négy osztálya pályázott az Erzsébet program keretében meghirdetett őszi osztálykirándulások programra. A gyerekek számára nagyon vonzó volt a négy nap, amit a Balaton mellett tölthettek.

A 2.a osztály Balatonberényben, a 6.b osztály Balatonszárszón, az 5.a és a 6.a osztály Fonyódligeten töltött felejthetetlen négy napot.

 

"Arany Katedra Emlékplakett"

 

Iskolánk igazgatónője Kulcsárné G. Ibolya Arany Katedra díjat kapott munkája elismeréséül.
"Az Arany Katedra Emlékplakett az oktatási miniszter által adományozható legmagasabb pedagógiai szakmai elismerés. Azoknak az óvodai, általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktatási-nevelési intézményekben dolgozó pedagógusoknak adományozható, akik hosszú időn át a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kiemelkedő munkát végeznek."
A díjhoz ezúton gratulál nagy szeretettel az iskola nevelőtestülete, dolgozói, és a tanulók.

 

 

II. RÁKÓCZI FERENC TAGISKOLA BEIRATÁSI KÖRZETE

 

Utcanév

házszám

Utcanév

házszám

Aranyhárs u.

teljes utca

Keceli bejáró

teljes utca

Árvaház u.                        

teljes utca

Könyves    K.u.                      

teljes utca

Badacsony u.                      

teljes utca

Martinovics u.

teljes utca

Balaton u.                        

teljes utca

Mátyás K.u.

teljes utca

Bethlen G.u.                      

teljes utca

Óvoda u.

teljes utca

Corvina tér                       

teljes utca

Péterpuszta                       

teljes utca

Esze T. u.                        

teljes utca

Raktár köz

teljes utca

Esze Tamás köz

teljes utca

Raktár u.

teljes utca

Ezüsthárs u.

teljes utca

Reptér

teljes utca

Fonyódi u.                        

teljes utca

Stromfeld A.u.

teljes utca

Frankel L.u.                      

teljes utca

Szigligeti u.

teljes utca

Fürdő köz                         

teljes utca

Szt. István u.

teljes utca

Hadastyán köz                     

teljes utca

Szt. László u.

teljes utca

Hajnóczy József u.

teljes utca

Tóth Á.u.

teljes utca

Hársalja u.

teljes utca

TSZ Újmajor

teljes utca

Jutai dűlő                          

teljes utca

Tüskevár

teljes utca

Jutai u.                          

teljes utca

Városliget

teljes utca

Kanizsai u.                       

teljes utca

Vásártér

teljes utca

Károly Róbert u.

teljes utca

Vasútköz

teljes utca

Kecelhegy                         

teljes utca

Zita Nev. Otthon

 

Kőhárs u.

teljes utca

Korzó

teljes utca

Kaposújlak

 

 

 

    

 

 

 

 

Iskolaportré

 

Az alábbi linken az Iskolaportrék mindkét kötete letölthető, olvasható.

http://ikt.ofi.hu/?cat=12

 

Iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola ebben a tanévben ünnepelte

75. évfordulóját.

„ Jó, hogy van mire emlékezz, ami szép.

Gazdag vagy általa.”

( Márai Sándor)

Iskolánk, a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 75 éves. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a 75 éves iskolát,

minden volt és jelenlegi tanulóját, tanárát, dolgozóját.

Mint ahogy egy ember életében, úgy az intézmény életében is ez nagy idő, tiszteletre méltó kor.

Ennek a 75 évnek már van történelme.

1986-ban adtuk ki az első évkönyvünket, azóta ötévenként szedtük csokorba emlékeinket,

amelyek nagyon színesek és szívet melengetők. A jelen kiadvány az elmúlt 5 év eredményeit, eseményeit, rendezvényeit, ünnepeit eleveníti fel a teljesség igénye nélkül – megmutatva mindennapjainkat, bepillantást engedve életünkbe.

Bízom benne, hogy az évkönyv olvasói átérzik, hogy a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola név egyszerre jelenti az épületet, a munkahelyet, a hétköznapok színterét és az emberi kapcsolatokat.

Átérzik a „rákóczis életünket”, ezt a különös, végtelenül tiszta, egyszerű és családias életet,

az összetartozásunkat és az összetartásunkat, amelyre manapság oly nagy szükség van a rohanó világunkban.

Kívánom, hogy az évkönyv olvasása, lapozgatása szerezzen kellemes pillanatokat.

Kívánom, hogy a Rákóczi Iskola őrizze meg értékeit, fejlődjön továbbra is lendületesen, legyen sikeres, hogy még sok gyerek mondhassa el: én rákóczis diák voltam.

Boldog születésnapot, szép jövőt, ISKOLÁNK!

 Kaposvár, 2011. május 6.                       

                                                                                              Kulcsárné G. Ibolya

                                                                            tagiskola igazgató

 

Jubileumi est

 

 

 

 

 

 

 

Vissza   vissza